בריטניה הקיצה והתפכחה מתקופת חלומותיה בארץ-ישראל מהר משצפתה או רצתה. מכאן ואילך הבינה בריטניה שהיא נתונה בלבו של סכסוך בין שתי קהילות על אותה כברת ארץ וכי עליה להוות חיץ - חומת הפרדה ביניהן - ולנסות לחפש פתרון מדיני אפשרי שיהיה מקובל על הצדדים היריבים. עד אז יהיה עליה לנסות לעכב, להקהות או לדחות את העימות האלים.
פעמיים בתקופת שלטונה בארץ-ישראל נאלצה בריטניה להתמודד עם אחת מהקהילות שהניפו נגדה את נס המרד. בפעם הראשונה מול ערביי הארץ בתקופת המרד הערבי בשנים 1936 - 1939, וכמעט עם סיומו - מול הקהילה היהודית בארץ-ישראל. שתי ההתקוממויות נהפכו לסמל מכונן בעיני כל אחת מן הקהילות.
הספר "מאינתיפאדה למרד" בוחן את המאבק היהודי בשלטון הבריטי בשנים 1947-1939, ואת חלקם של כוחות הביטחון הבריטיים: הצבא ובייחוד המשטרה, שהייתה באחריותו ואשר נשאה בעיקר נטל המענה השלטוני במאבק מול היהודים בימי המלחמה. ספר זה הוא המשך (טבעי) לספר האינתיפאדה הראשונה, שעוסק בדיכוי המרד הערבי בידי הצבא הבריטי בשנים 1936 - 1939. אש המרד שהציתה כל קהילה בזמנה בארץ-ישראל נגד בריטניה לא כבתה מעולם. כאשר הגיעה האחת אל נחלתה, המשיכה האחרת. בארץ-ישראל לא הושבה מעולם החרב לנדנה, והגחלים הלוחשות שהחלו את בערתן בימי שלטונה של בריטניה, נהפכו ללהבה אדומה מדם הניגר על אותה כברת ארץ ששתי הקהילות מבקשות לעצמן.
הספר מתפרסם באדיבות תא''ל (מיל') ד''ר יגאל אייל.